در قدم سوم هم با مجمع نکوداشت غدیر همراه باشید تا باهم به آرامش زندگی بی همتا برسیم…
آرامش زندگی
همه اش این دکتر و اون دکتر می رفت! پیش یه سری آدمایی که دعا می دادن و بخت گشایی می کردن! کار شب و روزش شده بود انجام دادن این دستور و خووندن اون ذکر! اعتماد به نفسش رو از دست داده بود و به هر دری می زد تا بتونه سر و سامون پیدا کنه! بنده خدا نمی دونست رفتارهای اشتباه و ندونم کاریاش هست که به این روزش انداخته! راز دلش رو به همه می گفت و به قول خودش از همه التماس دعا داشت! غافل از اینکه همهی مشکلاتش از کارهایی هست که انجام می ده! یادش رفته بود که اول باید به خودش مراجعه کنه بعد به دیگران! با این که کوچکتر بودم ازش اما یه روز به خودم اجازه دادم که برم و بهش بگم مشکل از کجاست! رفتم و بعد از یه مقدمه کوتاه که بهش بر نخوره گفتم: بهتره اگه آدم واسش مشکلی پیش میاد، یه سری به گذشته اش بزنه و کارهایی که انجام داده رو مرور بکنه! من وقتی توی کارهام گیر می کنم و به در بسته می خورم، همین کار رو انجام میدَم! تازه وقتی به اشتباه و خطایی که برمیخورم، میرم وضو می گیرم و دو رکعت نماز می خونم! آخرش هم کلّی با خدا و اونایی که خدا دوسشون داره، دردِدل می کنم! تو هم یه بار این کار رو انجام بده، ضرر که نداره! تازه، امتحانش هم مجانیه!
آرامش زندگی چیست؟
این تیترارهای جذاب، آدم را گیج می کنند! «چگونه می توان لحظاتی آرام و همراه با آسایش داشت؟»، «راه های به دست آوردن آرامش زندگی»، «با رعایت این نکات، می توانید به آرامش دست یابید.»، «مطمئن ترین راه برای آرامش زندگی»، «اصلی ترین راه کسب آرامش زندگی»، «رسیدن به آرامش زندگی در ۵ ثانیه»، «۲۳ قدم تا آرامش زندگی واقعی» و…عناوین متنوع اند، ولی وقتی هر کدام را همراهی می کنی، آرام نمی شوی! آخر هم یا کتاب را به گوشه ای می اندازی و یا در کنج کتابخانه خاک می خورد! نمی دانم چرا با این همه، دل، آرام نمی گیرد و به آرامش، گمشدهی عزیز این روزهایمان نمی رسیم! مگر نه اینکه همهی راه ها را رفته ایم…؟! تعریف آرامش زندگی را فراگرفته ایم، عوامل بر هم زننده و موانع سر راهش را بررسی کرده ایم ولی آرام نشده ایم! در این بخش می خواهیم آرامش زندگی را در آغوش بگیریم و با او آشتی کنیم. آرامش زندگی
لیست کارهایی که برای آرامش زندگی خود می توانیم انجام بدهیم:
پانزده دقیقه زودتر از معمول از خواب برخیزید و به کاری که از آن لذت می برید (مانند: ورزش، مطالعه کتاب، دعا و نیایش کردن ) مشغول شوید.
روزتان را با آرامش شروع کنید. در هر کاری که می توانید این آرامش را حفظ نمایید. با این کار می توانید به اندازهی زیادی از شدت فشارهای روحی خود بکاهید.
تصور کنید که هر روزتان مانند روزهای تعطیل است. چنان کن که گویی خلق و خوی روز تعطیل را دارید. با این کار تنش ها رخت بر می بندند.
وانمود کنید که آرام هستید؛ ویژگی های فردی آرام را به خود بگیرید. بگذارید دیگران شما را آرام ببینند. با این کار اندک اندک شخصیتی آرام می یابید.
اثر صندلی ای که به شما تن آسانی می دهد و دچار نخوت نمی سازد، شگفت انگیز است. صندلی خوب بر جان شما اثر می نهد. بهترین انتخاب شما صندلی ای است که پشت شما را حمایت می کند تا راست بنشینید.
دویدن، یکی از پادزهر های مفید در برابر تنش است. نیازی به تمرین ندارد و تاثیر آن در نخستین دویست متر پدیدار می شود.
موقع غذا خوردن چنانچه هر لقمه را به آرامی بجوید، نه تنها به تجدید قوای فکری خود کمک می کنید، بلکه احساس آرامش هم خواهید کرد. این کار به ویژه در محیط هایی که باید به سرعت کار کرد ضروری است.
به زیبایی بیندیشید! زیبایی به هر جا آرامش می آورد. چه دست ساز انسان و چه طبیعی!
انجام برخی تمرین ها گاه مشکل است؛ اما پیاده روی، آسان و شادی بخش است. پیاده روی را هر روز تکرار کنید.
تفاوت ها را بشناسید؛ تفاوت زیستن و زندگی کردن را.
وقتی احساس می کنید که سرتان پر از فکر های جور و واجور است و جای خالی در آن نیست، با قدم زدن، آنها را پاک کنید.
هر چه اکسیژن بیشتری به شما برسد، آرام تر خواهید شد، خوب است در محل کار و زندگی خود گیاهی نگه دارید.
لباس های گشاد و راحت ، باعث ایجاد راحتی و احساس آرامش می شود.
لحظه های زیبای زندگیتان را بنویسید و از آنها عکس و فیلم بگیرید. سپس بیشتر وقت ها آنها را به یاد آورید و درباره شان فکر کنید و لذت ببرید.
تمرین کنید که آرامتر از حد معمول صحبت کنید. این کار، خود به خود ضربان قلب و تنفستان را کم می کند و به شما اجازه می دهد ذهن و فکرتان را از بسیاری از مسائل پاک کنید.
اگر به عقاید مذهبی و معنوی پایبند باشید، به یکی از با افتخار ترین روش های رسیدن به آرامش خاطر رسیده اید. آنگاه می توانید بگویید اَلا بِذِکرِالله تَطمَئِنُّ القُلوُب اگر از خدا دور افتاده اید، اکنون زمان آشتی است. داشتن یک تکیه گاه معنوی در حد تعادل موجب آرامش می شود.
به هنگام تنش، به کاری دیگر بپردازید! جایی بایست که غالباً نمی ایستی؛ جایی بنشین که به عادت نمی نشینی؛ به گونه ای بیندیش که تا کنون نمی اندیشیدی.
به باور های آیینی خویش بپردازید، یکی از آرامش بخش ترین رفتارها، روی آوردن به نیایش و نماز است.
احساسات و مشکلات خود را به افرادی که احساس می کنید مطمئن و رازدار هستند بگویید و آرامش بیشتری احساس کنید.
شاد کردن دیگران، موجب آرامش می شود. نمی دانید چه لذتی دارد پول رستوران را با توافق سایرین به یک کارتن خواب هدیه دهید. قدردانی کنید. دیگران را برای لطف کردن به خود تحت فشار قرار ندهید. لطف که وظیفه نیست!
با شوخ طبعی به آرامش خود کمک کنید.
هر چند وقت یک بار ساعتتان را کنار بگذارید و خود را از فشار زمان نجات دهید.
قبل از آن که غذا بخورید در کنار میز یا سفره غذا تأمل کنید، شکرگزاری کنید، آرام بنشینید. این کار به ما کمک می کندتا از غذا لذت ببریم. به جای آن که غذا را بلع نمایید هنگام غذا خوردن آن را آرام تر از معمول بجوید.
فراموش نکنید خداوند، قادر و حکیم است و بی حکمت کاری را انجام نمی دهید! پس خود را در هر لحظه، به خدا بسپارید!